Kermainen tomaattipasta

Tämä kermainen tomaattipasta on arkiruokien kuningas. Täysin vegaanisen pastakastikkeen salaisuus on Aito Kauraruoka, kotimaisesta kaurasta valmistettu pehmeä kauratuote, joka yhdessä uunissa paahdettujen tomaattien ja valkopapujen kanssa tekee kastikkeesta herkullisen kermaisen.

Ainekset (4 hlö)

  • 500 g kotimaisia tomaatteja (n.6 keskikokoista tomaattia)
  • 3 dl (1 tölkki) valkopapuja tai cannelinipapuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2,5 dl Aito Kauraruokaa
  • Lisäksi: (gluteenitonta) pastaa neljälle ja tuoreita tomaatteja sekä basilikan lehtiä

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi. Valuta valkopavut ja huuhtele siivilässä. Asettele tomaatit ja valkopavut uunipellille kahden päällekkäisen leivinpaperin päälle tai käytä suurta uunivuokaa. Sekoita oliiviöljy ja mausteet ja levitä öljy-mausteseos tasaisesti tomaattisiivujen ja papujen päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia.

Kaada tomaatti-papu-öljy seos blenderiin. Kaavi leivinpaperilta myös loput mausteseoksesta joukkoon, kaada joukkoon Kauraruoka ja blendaa kunnes saat sileää kastiketta. Tarjoile vastakeitetyn pastan, tuoreiden tomaattien ja basilikan kanssa.

VINKKI: Kastike maistuu maukkaalta myös keittona. Jätä tällöin muutama papu blendaamatta, ja lisää keiton päälle basilikan kera.

Kermainen tomaattipasta

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka