Kasvislasagne

Kasvislasagnen valkokastike valmistuu kätevästi myös maidottomana! Täyteläinen Aito Kauraruka sopii täydellisesti mehevöittämään maukasta kasvislasagnea.

Ainekset

  • 200 g porkkanaa
  • 150 g varsiselleriä
  • 100 g sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • noin 250 g punaisia linssejä tai noin 300 g tofua (Huom. lasagneen sopii erinomaisesti savutofu, mutta tarkista tuotteen gluteenittomuus ennen käyttöä, mikäli haluat valmistaa gluteenittoman lasagnen)
  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 0,5 dl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valkokastike:

  • 5 dl (2 purkkia) Aito Kauraruoka maustamaton
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1,5 rkl maissijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi:

  • 12 gluteenitonta lasagnelevyä
  • Tarjoiluun tuoreita yrttejä, kuten basilikaa

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Raasta porkkanat raastimen pienimmällä reiällä. Pilko sellerit, sipulit ja valkosipulit hyvin pieneksi silpuksi. Valuta ja huuhtele linssit tai painele tofu kuivaksi ja murustele se pieniksi murusiksi.

Lämmitä öljy pannulla ja lisää pannulle porkkanaraaste, selleri-, sipuli-, ja valkosipulisilppu. Kuullota kasviksia noin 5 minuutin ajan keskilämmöllä. Lisää kasvisten joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre, vesi, mausteet ja linssit tai tofu. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Mitä pidempään haudutat, sitä enemmän saat lasagneen makua.

Laita valkokastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan. Kun tomaattikastike on hautunut, laita ohut kerros kastiketta lasagnevuoan pohjalle. Lisää päälle noin 4 rkl valkokastiketta. Asettele seuraavaksi kolme lasagnelevyä kastikkeen päälle vierekkäin.

Laita lasagnelevyjen päälle tomaattikastiketta, sitten taas noin 4 rkl valkokastiketta ja toista, kunnes sinulla on neljä kerrosta levyjä. Viimeisenä kerroksena tulisi olla tomaattikastike ja kaikki loput valkokastikkeesta.

Paista lasagnea uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Tarjoile lasagne tuoreiden yrttien, kuten basilikan kanssa.

Kasvislasagne

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka