Karpalokakku
Pohjolan superherkusta, karpalosta, valmistat raikkaan raakakakun, joka vie kielen mennessään. Ihastuttava ja täyteläinen karpalokakku Domino-pohjalla saa täytteekseen Fazer Aito Kauragurtti Vaniljaa.
ainekset
Pohja
- 1 pkt Domino-keksejä
- maidotonta margariinia
Täyte
- 1,5 prk (7-8 dl) Fazer Aito Kauragurtti Vaniljaa
- 2 dl kotimaisia karpaloita
- 3-4 tl agar agar -jauhetta
- mantelijauhetta koristeluun
ohjeet
Sekoita sula margariini ja murskatut täytteettömät keksit seokseksi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Kaada tehosekoittimeen kauragurtti ja 1 dl karpaloita, sekoita tasaiseksi täytteeksi.
Ota täytteestä pieni osuus kattilaan lämpiämään ja sekoita agar agar joukkoon vispilällä. Kiehauta niin, että seos sakeutuu hieman. Kaada kuumennettu osuus lopun massan sekaan välittömästi, koko ajan sekoittaen. Kun seos on sekoitettu tasaiseksi, kaada se vuokaan keksipohjan päälle.
Varmista, että täytteen pinta jähmettyy tasaiseksi ja ilmakuplat poistuvat, kopsauttamalla vuokaa muutaman kerran napakasti pöytää vasten. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Koristele karpaloilla ja mantelirouheella. Nauti!
