Karpalokakku

Pohjolan superherkusta, karpalosta, valmistat raikkaan raakakakun, joka vie kielen mennessään. Ihastuttava ja täyteläinen karpalokakku Domino-pohjalla saa täytteekseen Fazer Aito Kauragurtti Vaniljaa.

ainekset

Pohja
Täyte

ohjeet

Sekoita sula margariini ja murskatut täytteettömät keksit seokseksi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Kaada tehosekoittimeen kauragurtti ja 1 dl karpaloita, sekoita tasaiseksi täytteeksi.

Ota täytteestä pieni osuus kattilaan lämpiämään ja sekoita agar agar joukkoon vispilällä. Kiehauta niin, että seos sakeutuu hieman. Kaada kuumennettu osuus lopun massan sekaan välittömästi, koko ajan sekoittaen. Kun seos on sekoitettu tasaiseksi, kaada se vuokaan keksipohjan päälle.

Varmista, että täytteen pinta jähmettyy tasaiseksi ja ilmakuplat poistuvat, kopsauttamalla vuokaa muutaman kerran napakasti pöytää vasten. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Koristele karpaloilla ja mantelirouheella. Nauti!

 

Fazer Aito karpalokakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Välipalat

Fazer Aito Kauragurtti Vanilja