Kalakeitto

Tuunaa maidoton kalakeitto täyteläisen mausteiseksi Aito Kauraruoka Pippurilla!

Ainekset
(4-6 hlö)

  • 400 g perunoita (4-5 perunaa)
  • 100 g porkkanaa (1-2 porkkanaa)
  • 1 litra vettä
  • 2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
  • laakerinlehti
  • 400 g lohta (nahaton, ruodoton)
  • 1-2 dl Aito Kauraruoka Pippuria

Keiton päälle

  • tuoretta tilliä ja n. 100 g loimulohta

Tarjoiluun

  • ruisleipää

Ohjeet

Kuutio perunat ja viipaloi porkkanat ohuiksi kolikoiksi. Kiehauta kattilassa vesi, laakerinlehti sekä kalafondi tai kalaliemikuutiot. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi liemessä, n. 10-15 minuuttia.

Kuutioi lohi ja lisää palat kattilaan. Lisää joukkoon myös 1 dl Kauraruokaa ja anna kiehahtaa. Ota levy pois päältä ja anna keiton hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Tarkista keiton maku ja lisää Kauraruokaa, jos haluat keittoon enemmän pippurin makua. Lisää myös ripaus suolaa sekä tilliä maun mukaan.

Annostele keitto lautasille ja koristele tuoreella tillillä sekä loimulohen paloilla. Tarjoa keitto esimerkiksi ruisleivän kanssa.

Maidoton kalakeitto

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka Pippuri