Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko valmistuu helposti myös lihattomana versiona. Mehevyyttä tähän vanhanajan klassikkoruokaan tuo Aito Kauraruoka. Resepti on myös gluteeniton!

Ainekset

  • 1 paketti maustettua tofua, esim.savutofu
  • 1,5 dl riisiä (mikä tahansa riisi käy)
  • margariinia vuoan voiteluun
  • 1 kg valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta tai tamarikastiketta (gluteeniton soijakastike)
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria ja mustapippuria
  • 2,5 dl Aito Kauraruokaa
  • 4 dl kasvislientä (4 dl kiehuvaa vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
  • 2 rkl margariinia
  • Tarjoiluun: puolukkasurvosta

Ohjeet

Viipaloi tofu muutamaan osaan ja kuivaa palat keittiöliinan välissä painon alla (esim.valurautapannu). Kypsennä riisi. Voitele uunivuoka. Pilko kaalit ja sipulit pieniksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista sipulit öljyssä ja lisää joukkoon osa kaalista. Paista, kunnes kaali pehmenee, 5-10 minuutin ajan. Lisää kaali-sipulisekoitus voideltuun vuokaan ja paista loput kaalista pehmeäksi. Kaada kaalit uunivuokaan.

Murustele tofu ja paista muutaman minuutin ajan tai, kunnes tofu saa ruskeaa pintaa. Voit käyttää paistamiseen samaa pannua, jossa paistoit kaalit. Lisää tofumurun joukkoon mausteet: soija, siirappi, meirami, suola ja pippurit. Lisää lopuksi Kauraruoka ja sekoita. Kaada tofukastike ja kasvisliemi kaali-sipuliseoksen päälle ja sekoita hyvin. Laita vielä nokareet margariinia tasaisesti päälle. Paista kaalilaatikkoa uunin alatasolla n.50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Kaalilaatikko

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka