JUURISELLERIKEITTO

Juurisellerikeitto on samettinen ja lempeänmakuinen sosekeitto vaikkapa aterian alkuun. Lempeän makuinen keitto saa ryhtiä rapeaksi paistetusta Fazer Yosa Kaurapalasta. Resepti on maidoton ja vegaaninen.

Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500 g juuriselleriä (kuorittuna)
  • 3 jauhoista perunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 6 dl vettä
  • 1 tlk (2 ½) Fazer Aito Kauraruokaa (maustamaton)
  • 1 tl suolaa
  • vapaavalintainen kasvisproteiini
  • (timjamia koristeluun)

Ohjeet

Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juuriselleri ja perunat. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää juuriselleri- ja perunakuutiot. Paista vielä viitisen minuuttia. Mittaa kattilaan vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat läpeensä pehmenneet. Lisää Fazer Aito Kauraruoka ja suola. Soseuta juurisellerikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Keiton kiehuessa kuutioi kasvisproteiini. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista kuutioihin rapea pinta. Tarjoa juurisellerikeitto paistettujen kuutioiden kanssa. Koristele halutessasi timjamilla.

juurisellerikeitto maidoton vegaaninen

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka