Juhlava suklaakakku

Suklaan ystävän herkullinen ja täyteläinen kakku syntyy Fazer Aito aineksista helposti! Fazer Aito Kauravispi on riittoisaa ja toimii näyttävän koristelun pohjana. Tämä täytekakku on juhlapöydän kuningatar. Resepti on vegaaninen.

Ainekset

Pohja

Täyte ja kuorrute

  • 80 g maidotonta tummaa suklaata
  • 2 ½ dl Fazer Aito Kauravispiä
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl Fazer Cacao-kaakaojauhetta

Koristeluun

  • 1 rkl Fazer Cacao-kaakaojauhetta
  • (suklaata tai sokerimassaa)

Ohjeet

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä suola kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon Fazer Aito Kaura Vaniljakastike, Fazer Aito Kaurajuoma Barista sekä öljy. Sekoita etikka yhdessä ruokasoodan kanssa kahvikupissa. Lisää ruokasoodaseos nesteiden joukkoon ja sekoita. Lisää vielä nesteet kuivien aineiden joukkoon ja nostele taikina vispilällä tasaiseksi.

Pingota irtopohjavuoan (noin 20-22 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista vuoan korkuiset leivinpaperisuikaleet myös vuoan reunoille, tai öljyä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuutin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, on kakku kypsä. Kakku saa olla paiston jälkeen hieman tahmea keskeltä. Anna kakun jäähtyä ennen täytteen valmistamista.

Valmista täyte sulattamalla suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Nosta sulatettu suklaa sivuun jäähtymään hetkeksi aikaa. Mittaa kulhoon kaksi desilitraa Fazer Aito Kauravispiä sekä tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vielä kaakaojauhe sekä sulatettu suklaa. Vatkaa täyte hyvin sekaisin.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alempi kakkupohja tarjoiluastialle. Lusikoi noin puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Levitä täytekerros tasaiseksi ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle.

Lisää vaahdon joukkoon vielä loput Fazer Aito Kauravispistä ja sekoita hyvin. Levitä suklaavaahtoa kakun päälle ja sivuille tasaiseksi kerrokseksi. Koristele kakun pinta siivilöimällä kakun päälle kaakaojauhetta. Voit käyttää kaakaojauheen kanssa esimerkiksi kakkupaperia sapluunana. Lusikoi loppu suklaavaahto pursotuspussiin ja koristele kakun reuna. Viimeistele kakku suklaasta tai sokerimassasta tehdyillä koristeilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kaura Vaniljakastike