Joulutoffee

Toffeen valmistus kotona vaatii hieman lisävarustelua, sillä oikea lämpötila on kriittinen. Tarvitset valmistukseen lämpömittarin, jonka avulla saat keiteltyä toffeeseen juuri oikean koostumuksen. Nautinnollinen lopputulos kyllä korvaa vaivan! Joulutoffee on myös ihana lahja ystävälle.

Ainekset

  • 1,5 dl Fazer Aito Kauravispiä
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia (vaalea sopii hyvin)
  • 25 grammaa margariinia tai vegaanista ”voita”
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa

Ohjeet

Valmistusaika: 20 min + jäähtymisaika 30-60 min

Laita pieneen n. 15 x 20 cm vuokaan leivinpaperi. Voitele leivinpaperi öljyllä.

Kuumenna Fazer Aito Kauravispi, sokeri, siirappi ja ”voi” kattilassa. Anna kiehua pienellä lämmöllä koko ajan sekoitellen noin 15 minuuttia, tai kunnes toffeeseoksen lämpötila on 118-120 C. Ota toffeeseos pois levyltä ja sekoita joukkoon suola, kaneli ja kardemumma. Kaada toffee voideltuun vuokaan ja jäähdytä pakastimessa noin 30 minuuttia, tai kunnes toffeen saa helposti leikattua paloiksi. Leikkaa toffee paloiksi ja kääri esimerkiksi leivinpaperiin.

 

Katso joulutoffeen valmistus videolta!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi