Joulumysli

Tämä jouluisilla mausteilla jalostettu mysli valmistuu pannulla viidessä minuutissa, ja maistuu mainiolta Aito Kauravälipalojen kanssa. Joulumysli on myös ihana lahjaidea kauniiseen lasipurkkiin pakattuna!

Ainekset (noin 1 litra)

  • 150 g kuivattuja pehmeitä taateleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • hyppysellinen suolaa

Ohjeet

Hienonna taatelit. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy, piparkakkumauste, kaneli ja kardemumma. Lisää kaurahiutaleet ja siirappi ja paahda muutama minuutti. Lisää sitten pannulle taatelit, karpalot ja pähkinät. Mausta hyppysellisellä suolaa. Paahda mysliä keskilämmöllä vielä hetken aikaa, kunnes pähkinöistä alkaa irrota tuoksua ja kaurahiutaleet ovat paahtuneet. Levitä mysli esimerkiksi leivinpaperin päälle jäähtymään.

Säilö mysli kannelliseen lasipurkkiin ja tarjoile Aito Kauravälipalojen kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Välipalat

Fazer Aito Kauravälipala

Välipalat

Fazer Aito Kauravälipala Mansikka

Välipalat

Fazer Aito Kauravälipala Mustikka