Ihana Joulujäätelökakku

Joulun parhaat maut yhdistyvät juhlapöydän kruunaavassa jäätelökakussa. Muhkeasta kakusta riittää noin kymmenelle herkuttelijalle, ja sen voi toteuttaa helposti myös gluteenittomana ja vegaanisena.

Ohjeet

Kondensoitu kaurajuoma

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta miedolla lämmöllä, niin että se kuplii koko ajan noin 20 minuuttia. Kun seosta on jäljellä noin 3 desiä, on se valmista. Kaada seos pieneen kulhoon ja jäähdytä esimerkiksi jääkaapissa.

Pohja

  • 100 g maidottomia piparkakkuja
  • 30 g maidotonta margariinia

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistit reunat kakkuun. Murskaa piparit muruksi esimerkiksi blenderissä. Sulata margariini ja sekoita piparimurun sekaan. Painele pipariseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Valitse gluteenittomat piparit.

Jäätelömassa

Vatkaa Kauravispi ja Kauravaniljakastike erikseen kuohkeiksi ja yhdistä. Kääntele sekaan kylmä kondensoitu kaurajuoma, jonka olet valmistanut ennakkoon. Lisää piparkakkumauste, rouhitut piparkakut ja puolukat. Kääntele jäätelömassa tasaiseksi ja kaada vuokaan piparkakkupohjan päälle. Laita jäätelökakku pakastimeen yön yli tekeytymään.

Koristeet

  • pipareita ja piparimurua
  • puolukoita
  • marenkia
  • kaurapohjaista kinuskia (ohje löytyy tästä)

Ota jäätelökakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Nostele kinuskia kakun päälle ja asettele kakun reunoille piparkakkuja, puolukoita ja marenkimurua.

VEGAANINEN: Jätä marenki pois ohjeesta tai valmista munatonta marenkia koristeeksi.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauravispi

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauravaniljakastike

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauraruoka