Hernekeitto

Täyteläinen, mutta raikas hernekeitto valmistuu kätevästi pakasteherneistä ja pinaatista. Keiton kermaisuuden varmistaa Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli, joka tuo keittoon pehmeän sipulin maun.

Ainekset
(4 hlö)

  • 80 g babypinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 800 g (luomu) pakasteherneitä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 dl vettä
  • 1 purkki Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli

Tarjoiluun keiton päälle

  • 2 palaa ruisleipää
  • 2 dl herneitä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia

Ohjeet

Huuhtele pinaatti ja taputtele kuivaksi. Pilko valkosipulinkynsi. Paahda pannulla öljyssä valkosipulia, lisää pinaatti ja paista noin minuutin ajan tai kunnes pinaatti pehmenee. Ota hernepussista erikseen n. 2 dl herneitä keiton koristelua varten. Kaada loput herneet kattilaan ja lisää vesi sekä kasvisliemikuutio. Keitä herneitä noin 10 minuuttia, ja lisää lopuksi purkki Aito Kauraruokaa sekä pinaatit. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.

Keiton päälle: Pilko ruisleipä pieniksi kuutioiksi. Paahda leipäpaloja ja herneitä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele hernekeitto paahdetuilla ruisleipäpaloilla, herneillä sekä tuoreella timjamilla.

Hernekeitto

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli