Hedelmämurupaistos

Syksyn klassikkoherkku kulkee monella nimellä: kaurapaistos, crumble, hedelmämurupaistos… Tämä hedelmämurupaistos on helppo valmistaa! Voit käyttää paistoksessa mitä tahansa syksyisiä hedelmiä. Viimeistele kaurapaistos Aito Kaura Vaniljakastikkeella.

Ainekset

  • 600 g luumuja
  • 80 g / n. 1 dl pakastepunaherukoita tai puolukoita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 40 g / n. 1 dl saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 1 dl kookossokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja (voit myös käyttää gluteenittomia jauhoja)
  • 1 tl Ceylonin kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • 0,5 dl huoneenlämpöistä kookosöljyä
  • Tarjoiluun: Aito Kaura Vaniljakastiketta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko luumut puoliksi tai neljään osaan. Laita luumut sekä marjat uunivuokaan ja paahda uunissa 10 minuuttia.

Pilko saksanpähkinät pieneksi. Sekoita kuivat aineet: hiutaleet, jauhot, pähkinät ja mausteet. Lisää joukkoon kookosöljy ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.

Murustele taikina paahdettujen hedelmien päälle ja paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes muru ruskistuu. Nauti kaurapaistos lämpimänä Aito Kaura Vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: voit käyttää kaurapaistoksessa myös satokauden muita hedelmiä, kuten omenoita.

Klassikkoherkku hedelmämurupaistos maistuu Aito Kaura Vaniljakastikkeen kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravaniljakastike