Grillattu nektariinisalaatti sitruuna-inkiväärikastikkeella

Kesän herkullisin salaatti on tässä. Helteellä maistuu harvemmin tuhti ruoka. Kokeile kesäkuumalla tätä suolaista, makeaa ja hapokasta yhdistävää salaattia grillatulla nektariinilla, mansikoilla, fetalla ja raikkaalla sitruunaisella kastikkeella. Pähkinämuru tuo salaattiin täydellisen rapean lisän.

Valmistusaika: 30 min

Ainekset (4 hlö)

Sitruuna-inkiväärikastike

Suolainen pähkinämuru

  • 0,5 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl pilkottuja manteleita ja auringonkukansiemeniä (esim.0,75 dl manteleita ja 0,25 dl siemeniä)
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • ¼ tl suolaa

Salaatti

  • 6 kovaa nektariinia
  • pari nippua salaattia esim.Cosmopolitan tai muuta vahvaa salaattia
  • nippu hennompaa vihreää salaattia esim.voikukan tai baby pinaatin lehtiä
  • rasiallinen versoja
  • n.100 g mansikoita
  • n.2 dl (vegaanista) murusteltua fetaa
  • n.1 dl basilikan lehtiä

Ohjeet

Sekoita ensin kastikkeen ainekset ja anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa salaatin valmistuksen ajan.

Paahda pilkottuja manteleita ja siemeniä voissa tai margariinissa parin minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon sipulijauhe ja suola, sekoita ja kaada lautaselle jäähtymään.

Pilko nektariinit neljään osaan. Mitä kovempi nektariini on, sen helpompaa sitä on käsitellä grillattaessa eikä hedelmästä tule liian pehmeää. Grillaa nektariinin paloja kuumassa grillissä kaikilta puolilta, kunnes pinta on ruskistunut.

Revi tarjoiluastiaan ensin vahvat salaatin lehdet, sitten hienommat lehdet ja sen jälkeen versot. Laita reilusti sitruuna-inkivääri kastiketta päälle. Asettele vihreiden salaattien päälle grillatut nektariinit ja mansikat. Murustele päälle fetajuusto ja lopuksi pähkinämuru. Koristele basilikan lehdillä.

Salaatinkastiketta ja pähkinämurua jää yli, joten näitä voit asettaa tarjolle salaatin kanssa ja käyttää loput muidenkin salaattien kanssa.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka