Gnoccheja ja ruusukaalia

Jos rakastat gnoccheja ja pippuria, tulet rakastamaan tätä! Tämä vegaaninen resepti on täysin maidoton ja saa ihanan täyteläistä makua Fazer Aito Kauraruoka Pippurista. Tämä se vasta on arkiruokaa parhaimmillaan!

Ainekset (4 annosta)

  • 500 g kuorittua, keitettyä perunaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 rkl oliiviöljyä gnocchiin + 1/2 dl oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • 400 g ruusukaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 pientä rosmariinin oksaa
  • sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 1 prk (250 ml) Fazer Aito Kauraruoka Pippuri 

Ohjeet:

Hienonna keitetyt perunat raastimella. Kaada jauhot kasaksi työtasolle tai leikkuulaudalle. Ripottele perunaraaste jauhojen päälle ja kaada joukkoon öljy ja 1 tl suolaa. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan. Rullaa pöytää vasten yksi taikinapallo kerrallaan noin peukalon paksuia pötköjä. Leikkaa pötköistä noin 2 cm levyisiä paloja. Painele pieniä uria paloihin haarukalla, nosta jauhotetulle leikkuulaudalle.

Puhdista ruusukaalit ja säästä lehdet, jos ne ovat kauniita. Puolita suurimmat ruusukaalit. Keitä kaalit pehmeiksi miedosti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Huuhtele kaalit keittämisen jälkeen kylmässä vedessä ja anna kuivua talouspaperin päällä.

Keitä gnocchit kattilassa miedosti suolatussa vedessä noin 2 minuttiia. Gnocchit kelluvat pinnalla, kun ne ovat valmiita. Kaada vesi pois. Hienonna rosmariini ja valkosipuli. Paista gnoccheja rosmariinin ja valkosipulin kanssa oliiviöljyssä noin 3 minuuttia, kunnes gnocchit saavat hieman väriä. Lisää paistinpannulle ruusukaalit ja ruusunkaalinlehdet ja paista taas noin 2-3 minuuttia. Mausta sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Keitä Kauraruoka Pippuri kuumaksi ja tarjoile gnocchien ja ruusukaalien kanssa kastikkeena.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Pippuri