Budapest-leivos

Tämä luonnollisesti gluteeniton ja rapea hasselpähkinä-marenkileivos ihanan kuohkealla kauravispitäytteellä ja hapokkailla marjoilla sulattaa jokaisen sydämen.

AINEKSET (NOIN 8-10 PALAA)

  • 100 g maustamattomia hasselpähkinöitä (n. 2 dl)
  • 2,5 dl kikhernelientä
  • 2 dl hienoa sokeria (kikherneseokseen)
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 1,5 dl hieno sokeria (hasselpähkinöihin)
  • 3 dl Fazer Aito Kauravispiä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 200 g tuoreita marjoja oman maun mukaan
  • 25 g Fazer Premium leivontasuklaata 70%

 

OHJEET:

Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö). Aseta hasselpähkinät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda niitä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kaada pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja hiero kuori pois. Hienonna pähkinät hienoksi muruksi ja sekoita ne maissitärkkelyksen ja 1,5 dl sokerin kanssa kulhossa. Laita kulho sivuun.

Vatkaa kikherneliemi valkoiseksi, kiinteäksi vaahdoksi. Lisää 2 dl sokeria vähän kerrallaan, jatkaen vispaamista, kunnes saat kiinteän ja kiiltävän marenkitaikinan ilman sokerikiteitä. Siivilöi hasselpähkinäseos varovasti marenkiin ja kääntele lastalla tasaiseksi taikinaksi.

Peitä uunipelti uudella leivinpaperilla ja kaada taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylli. Pursota pitkin pellin lyhyttä sivua vieri viereen tangoiksi, kunnes taikina loppuu.

Paista pähkinämarenki keskellä uunia noin 20 minuuttia. Anna pähkinämarengin jäähtyä kokonaan, ennen kuin käännät sen ylösalaisin toisella leivinpaperilla. Vatkaa Fazer Aito Kauravispi ja levitä se marengin päälle. Lisää päälle tuoreita marjoja ja / tai hedelmiä ja kääri rullalle.

Aseta Budapest-rulla jääkaappiin sulattaessasi suklaata. Pilko tumma suklaa ja sulata mikroaaltouunissa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita jokaisen lämmityksen välillä kunnes suklaa on juoksevaa. Anna suklaan jäähtyä ja kaada sitten Budapest-rullalle.

Tarkoile heti!

Budapestrulle med chokladgrädde Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi