Blondi MUTAKAKKU

Kokeile toisenlaista mutakakkua suklaisen klassikon sijaan: Vaalea eli blondi mutakakku maistuu kuin ihanalta mantelitäytteiseltä laskiaispullalta! Kauniin ja kestävän pursotuksen kakun päälle saat Fazer Aito Kauravispillä. Resepti on maidoton ja vaihtamalla jauhot gluteenittomiin, saat tästä myös keliaakikoille sopivan luomuksen.

AINEKSET (8-10 hlö):

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 100 g mantelimassaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 (luomu)kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

OHJEET:

Vuoraa noin 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sulata margariini ja jätä jäähtymään.

Revi mantelimassa kulhoon ja mittaa päälle sokerit sekä kardemumma.

Aloita vatkaamaan sähkövatkaimella ja lisää yksi kanamuna kerrallaan sekaan. Vatkaa, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut .

Lisää vehnäjauhot käännellen taikinaan ja kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia (kakun tulee tutista keskeltä hiukan kun otat sen pois uunista).

Jätä kakku jäähtymään vuokaan ja laita sitten jääkaappiin.

 

Vatkaa Fazer Aito Kauravispi vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.

Laita kauravispi pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille ruusukkeita tähtityllalla.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

 

Vinkki! Kakku on parasta seuraavana päivänä!

 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

 

 

 

Laskiaisen mutakakku Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi