Miksi kaura?

Suomen oma superfood

Suomalainen kaura on korkealaatuista raaka-ainetta, jonka puhtautta ja tasalaatuisuutta arvostetaan myös maailmalla.

Kauran jyviin on tallentunut arktisen maan voima, auringon energia, kesäöiden taika ja pohjoisen luonnon puhtaus. Kaura kasvaa mielellään pohjoisessa ilmastossa: Se sinnittelee alhaisessa lämpötilassa ja kestää runsaatkin sadekuurot.

Tutkitusti terveellistä

Paitsi että kotimainen kaura maistuu hyvältä, sillä on iso liuta terveyttä edistäviä vaikutuksia. Tutkitusti terveellistä kauraa kelpaa siis mutustella enemmänkin.

Hyvää vatsalle…

Kuitupitoinen kaura tekee hyvää vatsalle ja edistää vatsan toimintaa.

…ja koko keholle

Säännöllinen beetaglukaanin saanti edesauttaa normaalin veren kolesterolitason ylläpitämisessä.

Ravitsevaa

Kaura sisältää kuitua, beetaglukaania, sinkkiä, rautaa, magnesiumia sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Vastuullista

Esimerkiksi kaurajuoman tuotanto aiheuttaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna lehmänmaitoon. (Lähde)

Miten kaurajuoma valmistetaan?

Hyvää se on – mutta miten se oikein valmistetaan? Kaikki alkaa puintihommilla: Kotimainen kaura puidaan pellosta, ja kaurasäkit kiikutetaan tuotantolaitokselle. Sitten pistetään töpinäksi: kauraan sekoitetaan vettä, ja sitten ei tarvitsekaan kuin lisätä öljyt, suolat, vitamiinit, mahdolliset marjat ja muut makuaineet, ja kaurajuoma on valmis pakattavaksi. Ja tietenkin juotavaksi!

Ja milläs nimellä sitä pitikään kutsua – kauramaito vai kaurajuoma?