Miksi Aito?

Fazer Aito on tuoteperhe, joka tarjoaa kasvipohjaisia vaihtoehtoja juomiin, ruoanlaittoon, leivontaan ja välipalaksi. Etsitpä sitten herkullisuutta, kotimaisuutta, terveellisyyttä, vastuullisuutta tai vain luonnollisesti maidotonta tai gluteenitonta, löydät etsimäsi täältä.

 

Terveellisen elämän ilosanomaa

Tavoitteemme on levittää terveellisemmän elämän ilosanomaa. Kaura sisältää runsaasti kuitua, joka saa suoliston toimimaan sukkelasti, sekä beetaglukaania, joka vähentää kolesterolin imeytymistä kimmoisiin kehoihimme. Lisäksi kaurasta saa myös iki-ihanaa sinkkiä, rautaa, magnesiumia, tyydyttymätöntä rasvaa ja hiilihydraatteja.

Kauraa Suomesta

Kaura on maailman suomalaisin viljelykasvi. Se nauttii kesän pitkistä valoisista päivistä ja märkäkin maistuu kullankeltaisten peltojen populaatiolle enemmän kuin laki sallii – pohjoisen ilmaston lyhyet, mutta rankat sadejaksot nimittäin tekevät kaurastamme maailman paraslaatuisinta.

AiTO tarina

Aito sai alkunsa, kun kolme veljestä Itä-Suomesta päättivät kehittää uutta syötävää kaurasta, tuosta pohjoisen omasta superfoodista. Perheyhtiö Kaslinkin Kymijoen varrella Korialla sijaitsevalla tuotantolaitoksella pistettiin toimeksi, ja ensimmäinen Aito-tuote näki päivänvalon syksyllä 2017. Eikä siinä alettu laakereilla lepäilemään: Aito on sen jälkeen laajentunut kokonaiseksi tuoteperheeksi, joka tarjoaa kaurapohjaisia vaihtoehtoja juomaksi, välipalaksi, ruoanlaittoon ja leivontaan. Syksyllä 2019 tapahtuikin sitten suuria, kun Kaslinkista ja Aidosta tuli osa toista suomalaista perheyritystä, ja tarina jatkuu osana Fazeria!

Vastuullista tuotantoa alusta loppuun

Kaikki Fazer Aito -tuotteet valmistetaan kotimaisesta kaurasta, hyödyntäen mahdollisimman paljon lähialueiden laadukkaita raaka-aineita. Korian tuotantolaitoksellamme kaikki brändituotteemme valmistetaan biokaasun voimalla, ilman että ilmaan tupruteltaisiin turhia päästöjä. Myös pakkaus on ympäristötietoisten mieleen: se kun on ekologista kartonkia, joka on helppo kierrättää.

Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki on pieni

Olemme ylpeitä, että Fazer Aito Kaurajuomamme hiilijalanjälki on erinomaisen pieni: Vaivaiset 0,23 kg CO2-ekv kiloa kohti! Saman verran päästöjä syntyy vaikkapa siitä, kun käytät kahvinkeitintä 3 tuntia.

Riippumattoman osapuolen toteuttamassa tutkimuksessa laskettiin yhteen kaurajuomamme kasvihuonekaasupäästöt koko tuotteen elinkaaren ajalta. Nämä vaiheet näet kuvassa: Viljelijä kasvattaa suomalaisella pellollaan kauran, kuivattaa sen ja kaura jauhetaan myllyllä. Me valmistamme Korian tehtaallamme kaurasta juomaa ja pakkaamme valmiin kaurajuoman litran purkkeihin. Tuotannosta ylijäävät kaurat ja pakkaukset hyödynnetään energiajakeena. Valmis tölkki kuljetetaan lähikauppaasi ja sinun tehtäväksesi jää nauttia raikkaasta kaurajuomasta ja kierrättää tyhjä pakkaus. Tästä kaikesta juoman hiilijalanjälki muodostuu!

Lue lisää hiilijalanjäljestämme!