Uusi, kätevämpi pakkaus Fazer Aito kaurajuomavalikoimaan

Huoneenlämmössä säilyvät Fazer Aito Kaurajuoma ja Barista saavat uudet, kätevämmät ja lähes kokonaan kasvipohjaiset pakkaukset. Tölkin kierrekorkin materiaali on sokeriruokopohjaista. Fossiilisen muovin käyttö on saatu nipistettyä kolmannekseen Fazer Aito Baristan nykyisen pakkauksen materiaaliin verrattuna ja pakkauksen hiilijalanjälki pienenee yli 20 %*. Pakkauksen materiaalista 70 % on kartonkia ja 17 % sokeriruokopohjaista muovia. Kaikkiaan pakkauksen materiaalista 87 % on uusiutuvaa ja kasvipohjaista.

Korian tehtaan investoinnit vastaavat kasvavaan kuluttajakysyntään

Uudet Fazer Aito kaurajuomapakkaukset pakataan Fazerin Korian tehtaan uudella pakkauslinjalla, joka käynnistyi suunnitelmien mukaisesti marraskuussa. Investointi on osa Fazerin vahvaa panostusta kaurapohjaisten tuotteiden kehitykseen. Fazer kertoi kesäkuussa investoivansa Korian tehtaaseen vuoden sisällä yli kymmenen miljoonaa euroa. Pakkauslinja on osa tätä investointiohjelmaa.

Uuden linjan asennus ja käyttöönotto on saatu vietyä läpi ilman viivästyksiä vallitsevista erikoisoloista huolimatta. Pakkausinvestoinnilla vastataan kaurajuomatuotteiden kasvavaan kysyntään. Ympäristöystävällisyys ja käyttömukavuus vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin, näihin kuluttajien odotuksiin pystytään nyt vastaamaan.

Olemme odottaneet innolla linjan käynnistymistä, on hienoa tuoda uudistettu ja entistäkin ympäristöystävällisempi pakkaus kuluttajien saataville. Pyöristetty muoto on käytössä miellyttävämpi kuin Fazer Aito Baristan entinen tiiliskiven mallinen pakkaus. Korkki aukeaa helpommin, kaataminen on siistiä ja pakkaus on helpompi litistää kierrätystä varten. Litran pakkauksen uusi muoto palvelee paremmin myös kahvila- ja ravintola-asiakkaitamme. Pakkauksen pohjan pinta-ala on pienempi, joten se vie vähemmän tilaa myyntipöydällä, kertoo brändi- ja kategoriajohtana Susanna Kallio Fazerilta.

Hyvin säilyvät Fazer Aito -kaurajuomat auttavat pienentämään hävikkiä

Kaurajuomia myydään vähittäiskaupassa sekä kylmähyllystä että huoneenlämmössä. Pakkausuudistus koskee huoneenlämmössä säilyviä litran Fazer Aito -kaurajuomia.

Kylmäsäilytettävät kaurajuomat ovat markkinalla uudempi tulokas, toimme ensimmäiset kylmäkaapin Aito-tuotteet kauppoihin vuonna 2017. Huoneenlämmössä säilyvät pakkaukset ovat edelleen suosittuja, sillä ne säästävät kylmätilaa niin kotona kuin ammattikäytössäkin. Näiden tuotteiden erityisen pitkät säilyvyysajat auttavat myös hävikin vähentämisessä tilanteissa, joissa menekki vaihtelee, kertoo Kallio.

Uudet Fazer Aito pakkaukset saapuvat kauppoihin joulu-tammikuussa alkaen litran Fazer Aito Barista Kaurajuomasta.

*Lähde: Tetra Pak/Carbon Trust, Carbon footprint report