Tuomaan markkinoiden Aito Joulupuuro auttaa pelastamaan talvet – Joulupuuro syntyy helposti myös ilman maitoa

Kauratuoteperhe Kaslink Aito on kumppanina Helsingissä järjestettävillä Tuomaan Markkinoilla. Aito Puurotuvassa on tarjolla Aitoa Joulupuuroa, jonka tuotot lahjoitetaan Protect Our Winters Finlandille ilmastotyöhön. POWin Pelastetaan talvet -kampanjan tavoitteena on suojella Suomen talveen kuuluvat lumileikit osana Unescon maailmanperintöä. Joulupuuro syntyy helposti maidottomana Aito Kaurajuoma Baristalla 

Aito Puurotuvassa Tuomaan Markkinoiden vierailijat voivat herkutella Aidolla Joulupuurolla ja tehdä samalla ilmastoteon: puuron tuotot lahjoitetaan Protect Our Winters Finlandille Pelastetaan talvet -kampanjan toteuttamiseen. Maidottomaan ja gluteenittomaan Aito Kaurajuoma Baristaan keitetty joulupuuro maistuu kaikille ruokavaliosta riippumatta. Aito toteuttaa Puurotuvan yhdessä Oh My Goodness -kahvilan kanssa.  

– Oman joulupöydän hiilijalanjälkeä on helppo madaltaa esimerkiksi keittämällä joulupuuro kaurajuomaan. Puurosta tulee maidoton ja gluteeniton, jolloin se sopii moneen makuun. Kaurajuoma tuo joulupuuroon pehmeää makua, eikä puuro ei pala pohjaan! kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazer Lifestyle Foodsista 

Tuomaan Markkinoilla pyritään minimoimaan ruokahävikki, ja myös yli jääneitä puuroannoksia voi pelastaa mukaansa ResQ Club -sovelluksen kautta. 

Talven lämpeneminen on uhka lumiukoille 

Aidon Joulupuuron myynnin tuotot lahjoitetaan Protect Our Winters Finlandille Pelastetaan talvet -kampanjan toteuttamiseen. POWin, Reiman ja Rukan yhteisen kampanjan päämääränä on suojella lumileikit osana Unescon maailmanperintöä.  

– Ilmastonmuutos uhkaa jotain meille suomalaisille kovin rakasta: lasten lumileikkejä. Mikäli ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, on todennäköistä, että Etelä-Suomessa ei tehdä lumilyhtyjä, lumilinnoja tai lumiukkoja enää muutaman vuosikymmenen päästä. Ne ovat osa pohjoista kulttuuria, ja haluamme muistuttaa suomalaisia siitä, että ilmastonmuutoksen hillinnällä suojelemme myös kulttuuriperintöämme, sanoo Protect Our Winters Finlandin puheenjohtaja Niklas Kaskeala. 

Aito Puurotuvassa voi myös osallistua POWin Pelastetaan talvet -kampanjaan kertomalla, mikä omasta mielestä on talvessa parasta. 

Tuomaan Markkinat ja Aito Puurotupa ovat avoinna Helsingin Senaatintorilla 6.-22.12. Tiistaista perjantaihin klo 11–20, lauantaista sunnuntaihin klo 10–20, maanantaisin suljettu. Vapaa pääsy.  

Herkullinen joulupuuro vesihaudekattilassa 

Joulupuuro syntyy helposti myös maidottomana! Kokeile tänä jouluna hauduttaa joulupuuro kypsäksi vesihaudekattilassa. Täyteläinen Aito Kaurajuoma Barista tuo joulupuuroon pehmeää makua, ja maidoton ja gluteeniton joulupuuro maistuu moneen makuun. Älä unohda mantelia! 

Ainekset (noin neljä annosta) 

  • 1 l Aito Kaurajuoma Baristaa 
  • 1 ½ dl puuroriisiä 
  •  hyppysellinen suolaa 
  •  tarjoiluun omenamarmeladia, luumusosetta tai kanelia ja sokeria 
  • manteleita 

Tavallisen puurokattilan sijaan tarvitset joko vesihaudekattilan tai kaksi lähes saman suuruista kattilaa. Mittaa vesihaudekattilan (tai suuremman kattilan) alaosaan pari desilitraa vettä ja kiehauta se. Kun suuremman kattilan vesi kiehuu, nosta pienempi kattila suuremman kattilan sisään.  

Kaada kaurajuoma pienempään kattilaan ja kuumenna se höyryävän kuumaksi. Lisää tämän jälkeen puurokattilaan myös puuroriisit. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla. Sekoita välillä. Puuro valmistuu reilussa tunnissa. Tarkista silloin tällöin, että suuremman kattilan vesi kiehuu. Mausta valmis puuro suolalla, lisää mantelit ja tarjoile se makusi mukaan esimerkiksi omenamarmeladin ja kanelin tai itse tehdyn luumusoseen kera. Luumusose syntyy helposti mittaamalla kattilaan 200 g kuivattuja luumuja, 2 dl vettä, ¼ tl suolaa ja 1 rkl omenaviinietikkaa. Keitä noin 10 minuutin ajan ja soseuta sauvasekoittimella.