Olemme Suomen vastuullisin tuote 2022 -äänestyksen finaalissa! 

Fazer Aito Kaurajuoma on ehdokkaana Suomen vastuullisin tuote 2022 -äänestyksessä! Yleisöäänestys on auki, anna äänesi ja osallistu arvontaan TÄÄLTÄ.

Fazer Aito - Suomen vastuullisin tuote finalisti

Miksi äänestää Fazer Aito Kaurajuomaa? ⁣ ⁣

Fazer Aito Kaurajuoma on kestävämpi valinta, sillä se on uusiutuvalla energialla suomalaisesta kaurasta valmistettu kasvijuoma.

Fazer Aito Kaurajuoman valmistuksessa käytetty kaura on peräisin Suomesta. Kaurajuoman valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita. Tuotteen ympäristö- ja hiilijalanjälki ovat huomattavasti pienemmät kuin vastaavanlaisten eläinperäisten tuotteiden.

Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki, sisältäen yhden litran Fazer Aito Kaurajuomaa sekä tuotepakkauksen, on 0,23 kg CO2. Määrä vastaa kahvinkeittimen noin kolmen tunnin käytön aikana kuluttaman sähkön aiheuttamaa päästömäärää.

Fazer Aito Kaurajuoma hiilijalanjälki

 

Tuotannossa käytetään uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvan energian käyttö vähentää ilmakehään pääseviä päästöä erityisesti verrattuna fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Tuotannon lämmitysenergian lähteenä toimii biokaasu, joka valmistetaan tuotannon sivuvirroista. Fazerilla on pystytty parantamaan energiatehokkuutta keskimäärin 18 %:lla vuodesta 2011.

Fazerilla tuotannosta syntyvät sivuvirrat hyödynnetään eläinten ravinnoksi, biokaasun valmistukseen tai lannoitteen tuotantoon. Yritys on mukana vesivastuusitoumuksessa, joka tarkoittaa, että yritys käyttää vettä ympäristön kannalta kestävästi. Vesivastuusitoumus määrittää tavoitteet ja toimenpiteet veden kulutuksen, jäteveden ja tuotantoprosesseissa käytettävän veden vähentämiseksi.

Fazer Aito Kaurajuoman pakkaus on tehty kartongista ja korkki biopohjaisesta muovista. Tuote valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta ja siten päästöjä. Kotimainen viljely myös ylläpitää ruokaturvaa.

Klikkaa äänestykseen ja arvontaan tästä!