Näin onnistut Fazer Aito Kauravispillä

Kevään juhlakauden kynnyksellä haluamme muistuttaa Fazer Aito Kauravispistä, ihanasta kasvipohjaisesta vaihtoehdosta kakkujen täytteisiin ja koristeluun.

Fazer Aito Kauravispin resepti uudistettiin kuluttajien toiveiden mukaisesti keväällä 2021. Uudessa reseptissä ei ole palmuöljyä. Uuden reseptin myötä valmiin Fazer Aito Kauravispivaahdon säilyvyysominaisuudet ovat hieman muuttuneet, mikä on hyvä ottaa huomioon, jos kakku on esillä pitkään.

Vaahdotus ja kakun koristelu kannattaa tehdä vasta mahdollisimman myöhään ennen tarjoilua. Valmis pursotus säilyy kuohkeana noin viiden tunnin ajan. Fazer Aito Kauravispi kannattaa vispata kylmänä, jolloin siitä saadaan runsas ja raikas vaahto. Vaahdon kestävyyttä voi parantaa lisäämällä sokeria Fazer Aito Kauravispiin ennen vispaamista. Sopiva määrä on 2-3 tl/2,5 dl Fazer Aito Kauravispiä. Pursotusten kestoa voi halutessaan varmistaa vielä lisäämällä mukaan ennen vispaamista tapiokatärkkelystä 1,5 tl/2,5 dl Fazer Aito Kauravispiä. Kakkujen täytteissä vaahto kestää ennakkoon valmistusta paremmin, sillä niihin yleensä lisätään muita kiinteämpiä ainesosia, jolloin vaahto sopivasti jämäköityy. Pursotuskoristeinen kakku kannattaa säilyttää mahdollisimman pitkään viileässä ennen tarjoilupöytään nostamista.