Koululaisten Kartonkikilpailun parhaat valittu

haasteen otti vastaan 180 luokkaa ympäri suomen

Kartonkikilpailu on kartonkitölkkien kierrätystä edistävä kampanja koululuokille. Kampanjassa koululuokat tekevät kartonkikierrätykseen liittyviä haasteita ja kilpailutehtäviä 1.-2. -luokkalaisten ja 3.-6. -luokkalaisten sarjoissa. Kilpailun järjestää kartonkipakkausten valmistaja Tetra Pak Ruotsissa ja Suomessa. Fazer Aito oli tänä vuonna mukana Suomen kampanjassa ensimmäistä kertaa.

Kilpailuun osallistui Suomessa tänä vuonna 3641 oppilasta 180 luokalta ympäri Suomen. Osallistujamäärä kasvoi peräti tuhannella oppilaalla viime vuodesta. Fazer Aidon tukeman kolmannen tehtäväkokonaisuuden parhaat valittiin Tetra Pakin ja Fazer Aidon yhteisen tuomariston toimesta 19.2.

Fazer Aidon tukeman tehtävän tavoitteena oli kertoa kartongin kierrättämisestä vähintään sadalle ihmiselle. Luokkien toteutukset olivat hienoja ja monipuolisia. Koulun ja perhepiirin ulkopuolellekin oli onnistuttu viestimään kierrätysasioista esimerkiksi paikallislehtien ja radion kautta.

Palkitut luokat Tehtävä 3. Kerro sadalle

Luokat 1-2

  1. Rääkkylän koulu, luokka 2
  2. Mustamäen koulu, Halikko luokat 2 ja 1-3
  3. Hämeenkadun koulu, Hyvinkää luokka 1 C

Kunniamaininta:

Joutsan yhtenäiskoulu, luokka YPR

Luokat 3-6

  1. Keskustan koulu, Kankaanpää, luokka 6 C
  2. Kaaron koulu, luokka 5 A
  3. Kaaron koulu, luokka 5 B

Voittajaluokkien oppilaat saavat palkinnoksi 90 päivän Digi Aku Ankka tilauksen. Lisäksi kaikille palkituille koululuokille lähetetään Fazer Aito välipalajuomia. Palkittujen luokkien kilpailutöihin voi tutustua osoitteessa https://kartonkikilpailu.fi/tulitikut/3-tehtava/