Kauratuoteperhe Aito laajenee juotavilla kauravälipaloilla – Jo lähes puolet suomalaisista käyttää kasvipohjaista tuotetta viikoittain

Kotimainen kauratuoteperhe Aito tuo kauppoihin kaurapohjaisia uutuuksia välipalaksi, ruoanlaittoon ja leivontaan. Juotavan jugurtin kaltainen Aito Juotava Kauravälipala kulkee helposti mukana matkassa ja säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Aito Kauraruoka -ruoanlaittotuotteiden valikoima täydentyy juustonmakuisella uutuudella. Tuoreen tutkimuksen* mukaan kasvipohjaisten tuotteiden käyttö on jälleen lisääntynyt Suomessa, ja jo 47 prosenttia suomalaisista käyttää vähintään yhtä kasvipohjaista tuotetta viikoittain.

Aito Juotava Kauravälipala valmistetaan kotimaisesta, gluteenittomasta täysjyväkaurasta. Maidottomat, laktoosittomat ja gluteenittomat kauravälipalat saavat makeutensa hedelmästä. Vitaminoituun kauravälipalaan on lisätty myös kalsiumia, foolihappoa ja jodia.

Tuotteesta on saatavilla kaksi herkullista makua: Mansikka-banaani ja Päärynä-vanilja. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, ja se on pakattu 330 ml vastuulliseen kartonkipakkaukseen, joka on helppo kierrättää. Kätevä pakkaus kulkee myös helposti mukana matkassa.

– Teettämämme tutkimuksen* mukaan suomalaiset kuluttajat toivovat kasvipohjaisia uutuuksia eniten ruoanlaittoon ja välipalaksi, ja vastaamme ilolla tähän kysyntään. Meiltä on toivottu erityisesti juotavia kauravälipaloja, sillä hyllystä ovat puuttuneet kokonaan juotavan jugurtin kaltaiset välipalat kasvipohjaisena. Mukaan otettavat on-the-go-tuotteet kiinnostavat, sillä ne tuovat helppoutta kiireiseen arkeen, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta.

Herkulliset uutuudet ruoanlaittoon, jälkiruokiin ja leivontaan

Ruoanlaittoon tuhdin maukkaasti soveltuvat Aito Kauraruoka -tuotteet täydentyvät täyteläisellä, juustonmakuisella uutuudella. Maidoton ja gluteeniton, kotimaisesta täysjyväkaurasta valmistettu Aito Kauraruoka Juustonmakuinen sopii erinomaisesti esimerkiksi pastakastikkeisiin, uuniruokiin ja keittoihin.

Jälkiruokiin ja leivontaan sekä sellaisenaan esimerkiksi piirakoiden lisukkeeksi sopiva Aito Kaura Vaniljakastike on uuden reseptin myötä nyt myös gluteeniton ja vaahtoutuva. Tuote sopii käytettäväksi sellaisenaan tai vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivontaan.

Lisäksi maustamaton Aito Kauravälipala valmistetaan jatkossa gluteenittomasta täysjyväkaurasta, eli tuote on jatkossa paitsi maidoton ja laktoositon, myös gluteeniton. Maustamaton Aito Kauravälipala sopii sellaisenaan monipuolisesti päivän välipalahetkiin, ja se toimii hyvin myös esimerkiksi smoothieiden ja tuorepuurojen pohjana.

Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö kasvaa vuosittain – lähes puolet suomalaisista käyttää ainakin jotain kasvipohjaista tuotetta viikoittain

Kaslink Aidon teettämän tutkimuksen* mukaan jo 84 prosenttia suomalaisista käyttää kasvipohjaisia tuotteita. Vuonna 2017 vastaava luku oli 75. Viikoittain kasvipohjaisia tuotteita käyttää jo 47 prosenttia suomalaisista. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö on Suomessa yleisempää kuin Ruotsissa, jossa 77 prosenttia vastaajista kertoo käyttävänsä kasvipohjaisia tuotteita.

– Tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät eniten kasvipohjaisia ruoanlaittotuotteita ja juomia. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö onkin helppo aloittaa esimerkiksi lorauttamalla kastikkeeseen maitopohjaisen sijaan kaurapohjaista ruoanlaittotuotetta. Pannari tai pullataikina on helppo tehdä kaurajuomaan, Kallio vinkkaa.

Tutkimuksen mukaan kasvipohjaisten tuotteiden käyttöön motivoi kokeilun- ja vaihtelunhalun lisäksi monipuolisemman ruokavalion tavoittelu. Myös terveydelliset syyt ja muilta saadut suositukset kannustavat yhä enemmän kokeilemaan kasvipohjaisia tuotteita.

Uutuudet tulevat myyntiin tammikuussa 2020.

*Kaslink Shopper Study, Nepa Insight Oy, joulukuu 2019. Suomi: n = 1046, Ruotsi: n = 1037