Kaurajuoman käyttö kasvaa – Kaurajuoma maistuu erityisesti smoothiessa ja kahvin kanssa

Kaslinkin teettämän tutkimuksen* mukaan kaurajuoman käyttö on selkeässä kasvussa: 58 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kaurajuoman käyttäjistä kertoo käytön lisääntyneen viime aikoina. Vastaajista 26 % sanoo käytön lisääntyneen selvästi. Eniten kaurajuomaa käytetään smoothiessa ja kahvin kanssa.

Kaslinkin Foodwestillä teettämän tutkimuksen vastaajista 54 % sanoo käyttävänsä kasvipohjaisia tuotteita vähintään kerran viikossa, 41 % useita kertoja viikossa. Kyselyyn vastasi sata kaurajuoman käyttäjää tai henkilöä, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään kasvipohjaisia juomatuotteita.

– Kaura ei ole ohimenevä trendi, vaan se on tullut jäädäkseen. Tultuaan markkinoille kaksi vuotta sitten kaurapohjaiset Aito-tuotteet ovat rikkoneet myyntiennätyksiä lähes kuukausittain. Kasvipohjaiset tuotteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa ostoskoreissa – jo 81 % suomalaisista on kokeillut kasvipohjaisia tuotteita. Kulutustottumukset muuttuvat, kun kokeilu muuttuu säännölliseksi käytöksi, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanna Kallio.

Pohjaksi smoothielle tai kaveriksi kahville

Suosituin käyttötapa kaurajuomalle ovat tutkimuksen mukaan smoothiet, joihin kaurajuomaa voisi käyttää 75 % vastaajista. Kahviin kaurajuomaa voisi lorauttaa 68 % vastaajista, ja 60 % voisi keittää kaakaon kaurajuomaan. 59 % vastaajista käyttää kaurajuomaa leivonnassa ja ruoanlaitossa.

– Kaurajuomaa on helppo käyttää ihan samalla tavalla kuin maitoakin. Etenkin kesällä raikkaat smoothiet ja viilentävät jääkahvit syntyvät helposti kaurajuomasta, ja valitsemalla gluteenittoman kaurajuoman, ne maistuvat paitsi maidotonta, myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, Kallio jatkaa.

Kaurajuomien lisäksi kotimaiseen Aito-tuoteperheeseen kuuluu myös kauravälipaloja, proteiinilisättyjä kauravälipaloja sekä makeita ja suolaisia leivonta- ja ruoanlaittotuotteita.

Kesän raikas mansikkasmoothie

Maidoton ja gluteeniton mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen kukkakaalin, joka tuo smoothieen kermaista pehmeyttä!

  • 2 dl Aito Kaurajuomaa
  • 100 g pakastettua kukkakaalia
  • 1 pakastettu banaani
  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
  • 200 g (noin 3-4 dl) mansikoita
  • Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi ennen pakastamista. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

*Kaurajuoman kuluttajatutkimus, Foodwest 2019, n=100